Директор Консалтингового центру Науково-дослідного інституту
Кандидат технічних наук, доцент
Освіта: Закінчила Одеську національну академію харчових технологій з відзнакою та здобула кваліфікацію “магістр” за спеціальністю “Технологія зберігання і переробки зерна”, 2002-2007 рр.
Навчання: Пройшла навчання в аспірантурі (ОНТУ) за спеціальністю 05.18.15 – Товарознавство, 2008-2011 рр.
Науковий ступінь: В 2011 році успішно захистила кандидатську дисертацію в Харківському державному університеті харчування та торгівлі на тему «Товарознавча оцінка нових видів екструдованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності».
Вчене звання: В 2018 році присвоєно вчене звання доцента кафедри технології зберігання зерна. В 2016-2018 рр. займала посаду старшого куратора факультету технології зерна і зернового бізнесу. З 2018 року по теперішній час займає посаду директора Консалтингового центру Науково-дослідного інституту ОНТУ.
Щорічно бере участь у науково-методичних та наукових конференціях ОНТУ, наукових конференціях з міжнародною участю в Україні і за кордоном. Має 293 публікації, з них 253 – наукових та 43 – навчально-методичного характеру, у тому числі 69 наукові праці опубліковані у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях, 7 статей, що входять до Міжнародної бази Scopus та Web of Science, 6 колективних монографій, навчальний посібник, 31 патент на корисну модель та 139 тез доповідей Міжнародних, Всеукраїнських, наукових, науково-практичних та науково-методичних конференцій).
Була рецензентом дисертаційної роботи, поданої на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 – «Харчові технології» (2021 р.).
Коло наукових інтересів: Розробка нових видів зернових продуктів підвищеної харчової цінності та оцінка їх споживних властивостей в процесі зберігання; дослідження фізико-хімічних, технологічних та органолептичних властивостей різних видів зернових культур і вивчення змін їх якісних характеристик при зберіганні.
Розробки: Товарознавча оцінка нових видів екструдованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності.
Стажування:
1. Пройшла підвищення педагогічної майстерності викладача та отримала Диплом Вищої школи педагогічної майстерності ОНТУ (2014 та 2017 рр.);
2. Підвищення кваліфікації у Лодзинському технічному університеті (м. Лодзь, Польща, 2017 р.);
3. Підвищення кваліфікації у Науково-дослідному інституті за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів» (ОНТУ, 2018 р.);
4. Стажування на ТОВ «Укрелеваторпром» (2013 р.; 2019 р.; 20.01 -20.05.2020 р.);
5. «Цифрові інструменти Google для освіти» (базовий та середній рівень) ТОВ «Академія цифрового розвитку (2022 р.);
6. Підвищення кваліфікації в Одеському державному університеті внутрішніх справ за програмою: «Парадигма вищої освіти в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття» (2022 р.).
7. Стажування на ТОВ «Укрелеваторпром» (15.03-17.06.2024 р).
Курси лекцій: «Методологія та організація наукових досліджень», «Технологічний інжиніринг підприємств по зберіганню і переробці зерна».
Нагороди: стипендіат Кабінету Міністрів України, 2011-2013 рр., отримала грамоту переможця конкурсу «Кращий молодий винахідник» (2008 р.), грамоту від проректора «За особистий внесок у справу виховання студентської молоді за обраною спеціальністю» (2018 р.), грамоту від ректора ОНТУ (2021 р.). Отримала подяку та почесну грамоту від Голови Обласної ради (2022 р., 2023 р) та грамоту від проректора з НРтаМЗ за «Особистий внесок у забезпечення розвитку національної освіти та науки, плідну працю та з нагоди Дня науки».
Хобі: подорожі, їзда на автомобілі, квіти.
е-mail: ludmila_valev@ukr.net
Scopus Author ID: 57194011883