Резюме лекторів

РЕЗЮМЕ

лекторів, які викладають навчальні дисципліни на кафедрі ТЗіК

п/п

Фото ПІБ, наукова ступінь, посада лектора Назва дисциплін, які викладає лектор Коло наукових інтересів, власні розробки по дисциплінам, що читаються, відомості про стажування/підвищення кваліфікації
1 1_Egorov Єгоров Богдан Вікторович, доктор технічних наук, професор «Технологія комбікормового виробництва»;

«Наукові основи харчових технологій»;

«Новітні технології виробництва комбікормів, кормових добавок і преміксів»;

«Наукові основи розробки і удосконалення технологій, комбікормів, кормових добавок і преміксів».

 

Коло наукових інтересів: виробництво комплексних преміксів, збагачення комбікормової продукції препаратами біологічно активних речовин, виробництво БВД, БВМД для усіх видів сільськогосподарських та домашніх тварин і птиці, використання нетрадиційних видів сировини у комбікормовому виробництві, виробництво комбікормів для аквакультури, використання побічних продуктів переробки аквакультури у комбікормовому виробництві.

Розробки: «Технологія виробництва екструдованих комбікормів для собак»; «Розробка енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів»; «Удосконалення технології виробництва комбікормів для домашніх тварин»; «Удосконалення технології підготовки зернової сировини при виробництві комбікормів»; «Удосконалення технології виробництва комбікормів для молодняка сільськогосподарської птиці»; «Технологія виробництва комбікормів для акваріумних рибок»; «Технологія виробництва комбікормів для форелі»; «Удосконалення технології виробництва комбікормів для сільськогосподарської птиці»

Відомості про стажування:
ПАТ «Миронівський хлібопродукт»: 1.Філіал «Внутрішній господарський комплекс з виробництва кормів ВАТ «Вінницька птахофабрика», 2.ПАТ «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів» (08.12.2015-04.02.2016). 3. Ізюмський КХП (2020). 4. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ.

 

2 1653735586757 Макаринська Алла Василівна, доктор технічних наук, доцент «Науково-практичні основи комбікормового виробництва  та годівлі сільськогосподарських тварин»

«Технологія виробництва кормових засобів і добавок»;

«Технологічний інжиніринг підприємств галузі».

 

Коло наукових інтересів: виробництво комплексних преміксів, збагачення комбікормової продукції препаратами біологічно активних речовин, виробництво БВД, БВМД для усіх видів сільськогосподарських та домашніх тварин і птиці.

Розробки: «Розробка енергозберігаючої технології виробництва комплексних преміксів»; «Удосконалення технологій збагачення комбікормової продукції препаратами біологічно активних речовин»; «Розробка технології виробництва БВД, БВМД для усіх видів сільськогосподарських та домашніх тварин і птиці».

Відомості про стажування:
1. Стажування без відриву від основної роботи
2000 р. – на підприємствах харчової промисловості м. Одеси: Одеському олійно-жировому комбінаті, Одеському комбінаті м’ясопродуктів №1. 2. 2000 р. – ДП «Куліндоровському КХП». 3. 2004 р. –  Калитянський експериментальний завод комбікормів та преміксів. 4. 2006 р. являлась слухачем лекційних та практичних семінарів “Болонський процес і Вища школа” (Сертифікат).  5. 2011 р. – ВАТ «Миронівський хлібопродукт»,  ВАТ «Миронівський ЗВКК», Катеринопільський елеватор.
2009-2011, 2014-2016 р навчання у докторантурі на кафедрі технології комбікормів і біопалива ОНАХТ. 6. У 2015 році отримано сертифікат з навчання на Міжнародному семінарі “Participated a one day training course on Electricity Use in Industry”, організованого компанією Lenum AG, (Швейцарія).  7. 12.2015-02.2016 р. – ВАТ «Миронівський хлібопродукт»: Філіал «Внутрішній господарський комплекс з виробництва кормів ВАТ «Вінницька птахофабрика», та ПАТ «Миронівський завод по виготовленню круп і комбікормів». 8. У 2015 році пройшла навчання у роботі тренінгу «Внутренний аудит и оценка Схемы GMP+FSA в соответствии с требованиями стандартов GMP+B1 “Production, Trade & Services ” и ISO 19011:2011» , Сертифікат № АК-3742. 9. 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 рр. була учасником-спікером Міжнародної школи кормів, Сертифікат № 10-04/17 про підвищення кваліфікації у IV-й, V-й, VI-й, VII-й сесіях Міжнародної школи кормів (ISF). Професійний тренінг «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів». 10. 2017 р. – Вища школа педагогічної майстерності Одеська національна академія харчових технологій (03.2017-07.2017) Диплом – свідоцтво №2017-10/3. 11. 2019 р. УО Гомельський державний технічний університет ім. П.О. Сухого (Білорусь) з 25.06.2019 р. по 25.10.2019 р. Тема: Вивчення досвіду УО «Гомельський державний технічний університет ім. П.О. Сухого» (Білорусь) у сфері науково-дослідної та інноваційної роботи, трансферу технологій, а також освоєння елементів діяльності викладання дисциплін на кафедрі «Матеріалознавство в машинобудуванні» за спеціальністю «Проектування і виробництво сільськогосподарської техніки». 12. ТОВ “Завод елеваторного обладнання” (12.2021-06.2022).  13. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ. 14. Цифрові інструменти Google для освіти (базовий, середній, поглиблений рівні) ТОВ “Академія цифрового розвитку”, Київ, (2022 р).  15. Стажування завідувачів (начальників) кафедр та структурних підрозділів університетів, академій, інститутів. Центральний інститут післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Київ (2022 р.).

 

3 Stankevich_174x231  Станкевич Г.М., доктор технічних наук, професор  «Моделювання і оптимізація технологічних процесів»

«Науково-дослідна робота»

 

Коло наукових інтересів:

-технологія післязбиральної обробки і зберігання зерна;

-тепло–масообмін та енергозбереження у   процесах сушіння та охолодження зерна;

-математичне моделювання, алгоритмізація розрахунків і оптимізація процесів зернопереробної і харчової галузей.

 

4  
 Страхова  Тетяна Василівна, кандидат технічних наук, доцент «Технологія зберігання та сушіння зерна з КР»

«Науково-дослідна робота»

 

Коло наукових інтересів:

– післязбиральна обробка зернових і олійних культур;

-удосконалення способів і режимів сушіння зерна різних культур;

-удосконалення систем термометрії зерна в зерносховищах різних типів.

 

5 8-lapinska1(1) Лапінська Алла Петрівна, кандидат технічних наук, доцент «Контроль якості, безпеки продукції та екологія в галузі»;

«Управління якістю  продукції галузі».

 

Коло наукових інтересів: розробка науково-практичних основ виробництва комбікормової продукції функціональної дії.

Розробки: «Розробка технології виробництва вітамінної кормової добавки».

Відомості про стажування:
1. ТОВ „Катеринопільський елеватор”, 2009 р.
2. 1-а Сесія Міжнародної Школи Кормів, Тренінг-програма «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів», 2014 р.
3. ТОВ «Агротрейд-Юг»,  2015 р.
4. Інститут післядипломної освіти ОНАХТ за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів», 2017р. (свідоцтво 12СПВ 080454).
5. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ.

 

6 Турпурова Тетяна Михайлівна, кандидат технічних наук, доцент «Технологічна експертиза, переробки, зберігання і транспортування у зерновій галузі з КР»;

«Основи наукових  досліджень».

 

Коло наукових інтересів: підвищення кормової цінності зерна для виробництва комбікормів.

Розробки: «Удосконалення технології підготовки зернової сировини при виробництві комбікормів».

Відомості про стажування:
1. ВАТ “Миронівський ЗВКК” (4.11.2012- 17.11.2012 ).
2. 4-а Сесія Міжнародної Школи Кормів, Тренінг-програма «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів» (29.05.17-4.06.17) сертифікат №19-04/17.
3. 2017 р. Вища школа педагогічної майстерності Одеська національна академія харчових технологій (03.2017-07.2017), посвідчення – №2017-10/4.
4. ТОВ “Завод елеваторного обладнання” (12.2021-06.2022).
5. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ.
6. Цифрові інструменти Google для освіти (базовий, середній, поглиблений рівні) ТОВ “Академія цифрового розвитку”, Київ, (2022 р).

 

7 Bordun_2 Бордун Тетяна Василівна, кандидат технічних наук, доцент «Інноваційні технології галузі з КП»;

«Основи автоматизованого  проектування»;

«Технологія біопалива».

 

Коло наукових інтересів: наукові основи виробництва комбікормів для домашніх тварин та декоративної птиці.

Розробки: «Удосконалення технології виробництва комбікормів для домашніх тварин».

Відомості про стажування:
1. Підвищення кваліфікації без відриву від виробництва на:
1.1. ТОВ “Агротрейд-Юг” «Аналіз та вивчення особливостей побудови та функціонування технологічного процесу виробництва комбікормової продукції», наказ № 62-К від 08.09.2014 р.
1.2. ПАТ «Миронівський хлібопродукт»: Філіал «Внутрішній господарський комплекс з виробництва кормів ВАТ «Вінницька птахофабрика» (звіт).
2. 1-а Сесія Міжнародної Школи Кормів, Тренінг-програма «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів», 2014 сертифікат № 32/01-14.
3. Пройшла навчання по курсу «Внутрішній аудит та оцінка відповідності згідно вимог стандартів GMP+ В1 «Production. Trade and services» та ISO 19011:2011»; 2015 р., сертифікат № GM-3141.
4. Вища школа педагогічної майстерності Одеської національної академії харчових технологій: прослухала курси «Цивільний захист», «Охорона праці», «Розрахунок економічної ефективності у дипломному проекті» (всього 195 год), 2015 р. – 2016 р., диплом підвищення педагогічної майстерності викладача випускової кафедри.
5. Пройшла навчання за Міжнародною навчально-тренінговою програмою Школа молодого науковця – 2017. «Освіта-наука-інновації», Київ, 2017 р., сертифікат.
6. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ.

 

8 11-vorona1(1) Ворона Ніна В’ячеславівна, кандидат технічних наук, доцент «Система технологій промисловості»;

«Технології харчових виробництв»;

«Система технологій»;

«Інноваційні технології галузі з КП»;

«Рецептурологія».

 

Коло наукових інтересів: виробництво комбікормів для сільськогосподарської птиці, удосконалення рецептур комбікормової продукції для сільськогосподарських тварин та птиці.

Розробки: «Удосконалення технології виробництва комбікормів для молодняка сільськогосподарської птиці».

Відомості про стажування:
1. Навчання по курсу «Внутрішній аудит та оцінка відповідності згідно вимог стандартів GMP+B1 «Production, trade and services» та ISO 19011:2011», сертифікат, 2015 р.
2. Вища школа педагогічної майстерності Одеська національна академія харчових технологій (01.10.15 – 30.06.17).
3. ТОВ “Завод елеваторного обладнання” (12.2021-06.2022).
4. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ.
5. Цифрові інструменти Google для освіти (базовий рівень) ТОВ “Академія цифрового розвитку”, Київ, (2022 р).

 

9 12_Fyhurskaya(1) Фігурська Людмила Володимирівна, кандидат технічних наук, доцент «Технологічна експертиза, переробки, зберігання і транспортування у зерновій галузі з КР»;

«Інтелектуальна власність»

 

Коло наукових інтересів: виробництво комбікормів для аквакультури, використання побічних продуктів переробки аквакультури у комбікормовому виробництві.

Розробки: «Технологія виробництва комбікормів для акваріумних рибок»; «Технологія виробництва комбікормів для форелі».

Відомості про стажування:
1. ВАТ «Миронівський хлібопродукт»,  ВАТ «Миронівський ЗВКК» (6.02.2011 – 21.02.2011 р.). ВАТ «Катеринопільський елеватор» (6.12.2011-21.12.2011 р.).
2. 04-07. 2012р. стажування у Kansas State University (США).
3. Перша Сесія Міжнародної Школи Кормів, Тренінг програма «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів», Затока, червень 2014 р. Сертифікат за реєстраційним номером 35-01/14.
4. Навчальний курс: «Внутрішній аудит та оцінка відповідності згідно вимогам стандартівGMP+B1» Production, trade and services та ISO 19011:2011, 2015, м. Одеса.
5. 2014-2015 р. Школа педагогічної майстерності.
6. Центральний інститут рибного господарства, Кочі, Індія, «Протоколи виробництва високоцінних побічних продуктів з відходів переробки риби і креветок» з 27.10.17 по 24.12.17 р.
7.Інститут інтелектуальної власності Національного університету Одеська національна юридична академія Свідоцтво про підвищення кваліфікації 12 СПВ 002039 «Професійна програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Інтелектуальна власність».

 

10 13_Chernega(1) Чернега Ілона Савелівна, кандидат технічних наук, доцент «Методологія та організація наукових досліджень»  

Коло наукових інтересів: виробництво комбікормів для сільськогосподарської птиці, переробка відходів високої вологості в комбікорми і кормові добавки, розробка мінеральних кормових добавок для сільськогосподарської птиці.

Розробки: «Удосконалення технології виробництва комбікормів для сільськогосподарської птиці».

Відомості про стажування:
1. ВАТ «Миронівський хлібопродукт»,  ВАТ «Миронівський ЗВКК» (4.06.2012-16.06.2012 р.).
2. ВАТ «Миронівський хлібопродукт», ВАТ «Катеринопільський елеватор» (3.12.2012-15.12.2012  р.).
3 Диплом про другу вищу освіту – ОНАХТ, 12 ДСК №228432, 22.02.2013р., кваліфікація – спеціаліст з обліку і аудиту.
4. Сертифікат підвищення кваліфікації у 1-й Сесії Міжнародної Школи кормів, тема – «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів», реєстраційний номер – 34/01-14, 10-15 червня 2014 р.
5. Свідоцтво про підвищення кваліфікації Інституту інтелектуальної власності НУ «Одеська юридична академія»,  реєстраційний номер – 1248, 17 червня 2016 р.
6. Диплом Вищої школи педагогічної майстерності Одеської національної академії харчових технологій (03.2017-07.2017) Свідоцтво №2017-10/7.
7. 2018 р. III International scientific and practical conference “Scientific research priorities: theoretical and practical value”, 27th-30th of November 2018, Wyższa Szkoła Biznesu – National-Louis University, Nowy Sącz, Poland, certificate.
8. Підвищення кваліфікації без відриву від виробництва, селянське фермерське господарство «Флора»  (12.11.2018-28.12.2018 р.)
9. Стажування для викладачів «Інтернаціоналізація освіти. Нові та інноваційні методи навчання. Реалізація міжнародних освітніх проектів у фінансовій перспективі ЄС» на базі Університету Collegium Civitas у місті Варшава, Польща (23.10.2023-1.12.2023 р.), сертифікат, 180 год (6 кредитів ECTS).
10. Підвищення кваліфікації без відриву від виробництва, селянське фермерське господарство «Флора»  (01.09.2023-01.03.2024 р.).

11  
Цюндик Олександр Григорович, кандидат технічних наук, доцент «Проектування підприємств в галузі»  

Коло наукових інтересів: виробництво комбікормів для сільскогосподарських тварин, розробка нових видів добавок та прикормок на основі високовологих відходів харчової промисловості.

Розробки: «Удосконалення технології виробництва комбікормів для коней».

Відомості про стажування:
1. ВАТ «Миронівський хлібопродукт», ВАТ «Миронівський ЗВКК» (14.05.2012-23.05.2012 р.).
2. ВАТ «Миронівський хлібопродукт», ВАТ «Катеринопільський елеватор» (05.11.2012-16.11.2012 р.).
3. ВАТ «Миронівський хлібопродукт», філія «Внутрішньогосподарський комплекс з виробництва комбікормів» (27.03.2017-07.04.2017 р.).
4. Сертифікат підвищення кваліфікації у 3-й Сесії Міжнародної Школи кормів, тема – «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів», реєстраційний номер –
02-03/16-С, 06-12 червня 2016 р.
5. Курс “Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин”. 25,05-3.06.2022, ОНТУ.

 

12   Дмитренко Лариса Дмитрівна, кандидат технічних наук, доцент «Управління якістю продукції при зберіганні і переробці зерна»

 

«Контроль якості та безпека харчової продукції та сировини»

 

Відомості про стажування:
1. ПрАТ «Укрелеваторпром» (м. Одеса) – жовтень-листопад у 2014 році;
2. Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ – отримала диплом про підвищення кваліфікації від 28.09.2016 року;
3. У 2016 році пройшла навчання по курсу «Внутрішній аудит та оцінка відповідності згідно вимог стандартів GMP+ B1 Production, trade and service та ISO 19011:2011», про що отримала відповідний Сертифікат;
4. З 01 жовтня по 20 грудня 2019 року без відриву від виробництва пройшла стажування на ТОВ «Завод елеваторного обладнання».
5. У період з 25.05.22 по 03.06.2022 року взяла участь у семінарі з підвищення кваліфікації на тему: «Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин», ОНТУ.
6. Також в період 17-25 листопада 2021 р. пройшла  базовий курс «Електронний підпис» від платформи  «Дія. Цифрова освіта» в рамках національного проекту цифрової грамотності, започаткованого Міністерством цифрової трансформації України та отримала електронний сертифікат, що засвідчує успішне його завершення.

 

13   Борта Алла Василівна, кандидат технічних наук, доцент «Технологія зберігання та сушіння зерна з КР»  

Коло наукових інтересів: теоретичні і практичні питання післязбиральної обробки і зберігання зерна на хлібоприймальних підприємствах, елеваторах та зернових перевантажувальних терміналах; сушіння сушіння та зберігання зерна різних культур; дослідження технологічних, біохімічних і фізіологічних властивостей зерна, оцінка якості зерна різних культур, формування партій пшениці різного призначення; кількісно–якісний облік зерна на всіх етапах його післязбиральної обробки і зберігання; стандартизація, метрологія, сертифікація.

Відомості про стажування:
1. ВАТ «Катеринопільський елеватор» (2010 р.);
2. ВАТ «Миронівський ЗВКК» (2015 р.);
3. ПрАТ «Укрелеваторпром» (2018 р.);
4. Підвищення кваліфікації за темами «Актуальні аспекти впровадження, функціонування та аудиту систем менеджменту безпечності харчових продуктів» «Одеському інституту післядипломної освіти» НУХТ (Свідотство про підвищення кваліфікації №415 від 07.10 2016);
5. «Сенсорний аналіз харчових продуктів» ОНАХТ в Інституті післядипломної освіти за програмою (Свідотство про підвищення кваліфікації СПК 02071062/000131-17 від 30 червня 2017 р).

 

14   Кац Анфіса Карпівна, кандидат технічних наук, доцент «Теоретичні основи харчових технологій»;

«Технології харчових виробництв» (Технологія зберігання і переробки зерна)»;

«Технологія зберігання та сушіння зерна (Технології елеваторної галузі)»;

«Інноваційні технології зберігання і переробки зерна з КП»

 

Коло наукових інтересів: післязбиральна обробка і зберігання зерна на хлібоприймальних підприємствах, елеваторах та зернових перевантажувальних терміналах; удосконалення процесів післязбиральної обробки зерна круп’яних культур та транспортно-технологічних ліній зерно заготівельних підприємств.

Розробки: «Технологія первинної обробки зерна соризу».

Відомості про стажування:
1. ДП ДАК Хліб України «Одеській портовий елеватор» (2005 р);
2. Пройшла навчання по курсу «Болонський процес і Вища школа» (2006  р).
3. Пройшла курс у «Школі молодого викладача» в ОНАХТ (з 2007 по 2009 рр.).
4. ТОВ «Завод елеваторного обладнання» (2010 р.).
5. ПрАТ «Укрелеваторпром» (2013 р., 2017 р.).
6. Вища школа педагогічної майстерності Одеської національної академії харчових технологій: прослухала курси «Цивільний захист», «Охорона праці», «Розрахунок економічної ефективності у дипломному проекті» (всього 195 год), 2015 р. – 2016 р., диплом підвищення педагогічної майстерності викладача випускової кафедри.
7. ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТОВ «Катеринопільський елеватор») з 16 жовтня 2016 р. по 29 жовтня 2016 р.
8. ТОВ «Укрелеваторпром» з 20 вересня 2021 р. по 20 січня 2022 р.  9.  Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин. 25.05-3.06.2022, ОНТУ.
10. Цифрові інструменти Google для освіти (базовий, середній, поглиблений рівні) ТОВ “Академія цифрового розвитку”, Київ, (2022 р).

 

15   Валевська Людмила Олександрівна, кандидат технічних наук, доцент «Методологія та організація наукових досліджень»

«Технологічний інжиніринг підприємств по зберіганню і переробці зерна»

 

Коло наукових інтересів: Розробка нових видів зернових продуктів підвищеної харчової цінності та оцінка їх споживних властивостей в процесі зберігання; дослідження фізико-хімічних, технологічних та органолептичних властивостей різних видів зернових культур і вивчення змін їх якісних характеристик при зберіганні.

Розробки: Товарознавча оцінка нових видів екструдованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності.

Відомості про стажування:
1. Пройшла підвищення педагогічної майстерності викладача та отримала Диплом Вищої школи педагогічної майстерності ОНТУ (2014 та 2017 рр.);
2. Підвищення кваліфікації у Лодзинському технічному університеті (м. Лодзь, Польща, 2017 р.);
3. Підвищення кваліфікації у Науково-дослідному інституті за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів» (ОНТУ, 2018 р.);
4. Стажування на ТОВ «Укрелеваторпром» (20.01 -20.05.2020 р.);
5. «Цифрові інструменти Google для освіти» (базовий та середній рівень) ТОВ «Академія цифрового розвитку (2022 р.);
6. Підвищення кваліфікації в Одеському державному університеті внутрішніх справ за програмою:  «Парадигма вищої освіти в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття» (2022 р.).

 

 

16   Соколовська Олена Григоріївна, кандидат технічних наук, доцент «Основи автоматизованого проектування»  

Коло наукових інтересів: властивості і характеристики дрібнонасіннєвих культур; закономірності сушіння і охолодження дрібнонасіннєвих культур;- енергозберігаючі технології термічної обробки і зберігання дрібнонасіннєвих культур.

Розробки: «Розробка ефективних режимів термічної обробки і зберігання дрібнонасіннєвих культур»

Відомості про стажування:
1. Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ З 01.10.2017 по 30.06.2019
2. Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ для викладачів випускової кафедри, 2020 р.
3. ТОВ «Укрелеваторпром», м. Одеса, тема: «Ознайомлення та практичне засвоєння процесів післязбиральної обробки, зберігання зерна та контроль його якості» з  20.01.2020 по 20.05.2020 р.
4. International Asian congress Building the Future of State: tradition, Reality, Progress. 2020
5. Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин.  25,25-3.06.2022, ОНТУ.