Кац Анфіса Карпівна

Кандидат технічних наук, доцент

Закінчила Одеську державну академію харчових технологій та здобула кваліфікацію інженер-технолог за спеціальністю “Технологія зберігання і переробки зерна”, 1991-1996 рр.

Пройшла навчання в аспірантурі (ОДАХТ) за фахом 05.18.03 – «Первинна обробка та зберігання продуктів рослинництва», 1996-1999 рр. У 2000 р. А.К. Кац захистила кандидатську дисертацію на тему «Технологія первинної обробки зерна соризу».

З 2000 до 2008 рр. займала посаду асистента на кафедрі технології зберігання зерна, а в 2008 р. присвоєно вчене звання доцента по кафедрі технології зберігання зерна.

З 2016 р. відповідальна за профорієнтаційну роботу на факультеті Технології зерна і зернового бізнесу, на кафедрі відповідає за організацію профорієнтаційних заходів кафедри, за методичну роботу та дистанційне навчання.

Щорічно виконує кафедральну держбюджетну науково-дослідну роботу за тематикою кафедри, керує студентськими науковими роботами, результати яких систематично публікує у наукових виданнях. Приймала участь у виконанні держбюджетних досліджень за темою: «Розробка режимів комплексної переробки нових сортів пшениці підвищеної біологічної цінності в зернові продукти, комбікорми і біопаливо» (П-№ 6/17 від 25.03.2017 р. № держ. реєстрації 0117U 000361) (2018 р.). Відповідальний виконавець держбюджетної теми 2-20 ТЗЗ «Дослідження властивостей та технологічних процесів післязбиральної обробки і зберігання різних видів пшениці», номер держреєстрації 0120U002169 (2020 р.).

Бере участь у роботі наукових та методичних конференціях професорсько-викладацького складу університету, наукових конференціях з міжнародною участю в Україні і за кордоном.

Коло наукових інтересів: післязбиральна обробка і зберігання зерна на хлібоприймальних підприємствах, елеваторах та зернових перевантажувальних терміналах; удосконалення процесів післязбиральної обробки зерна круп’яних культур та транспортно-технологічних ліній зерно заготівельних підприємств.

Розробки: «Технологія первинної обробки зерна соризу».

Відомості про стажування:
1.
 ДП ДАК Хліб України «Одеській портовий елеватор» (2005 р);
2. Пройшла навчання по курсу «Болонський процес і Вища школа» (2006  р).
3. Пройшла курс у «Школі молодого викладача» в ОНАХТ (з 2007 по 2009 рр.).
4. ТОВ «Завод елеваторного обладнання» (2010 р.).
5. ПрАТ «Укрелеваторпром» (2013 р., 2017 р.).
6. Вища школа педагогічної майстерності Одеської національної академії харчових технологій: прослухала курси «Цивільний захист», «Охорона праці», «Розрахунок економічної ефективності у дипломному проекті» (всього 195 год), 2015 р. – 2016 р., диплом підвищення педагогічної майстерності викладача випускової кафедри.
7. ПАТ «Миронівський хлібопродукт» (ТОВ «Катеринопільський елеватор») з 16 жовтня 2016 р. по 29 жовтня 2016 р.
8. ТОВ «Укрелеваторпром» з 20 вересня 2021 р. по 20 січня 2022 р.  9.  Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин. 25.05-3.06.2022, ОНТУ.
10. Цифрові інструменти Google для освіти (базовий, середній, поглиблений рівні) ТОВ “Академія цифрового розвитку”, Київ, (2022 р).

Курси лекцій: «Теоретичні основи харчових технологій»; «Технології харчових виробництв» (Технологія зберігання і переробки зерна)»; «Технологія зберігання та сушіння зерна з КР (Технології елеваторної галузі)»; «Інноваційні технології зберігання і переробки зерна з КП».

Нагороди: грамоти від керівництва ОНАХТ.

Хобі: кулінарія, спорт, рукоділля.

e-mail: anfisakats20@gmail.com

ORCID: 0000-0002-7292-0792

Перелік публікацій: Google Scholar