Фігурська Людмила Володимирівна

12_Fyhurskaya(1)

Старший інспектор Відділу міжнародних грантів та академічної мобільності Центра міжнародної діяльності
Кандидат технічних наук, доцент

Освіта: Закінчила Одеську національну академію харчових технологій з відзнакою та здобула кваліфікацію «магістр» за спеціальністю «Технологія зберігання і переробки зерна», 2004-2009 рр.

Навчання: Пройшла навчання в аспірантурі (ОНАХТ) за фахом 05.18.02 – технологія зернових, бобових, круп’яних продуктів та комбікормів, олійних і луб’яних культур, 2009-2013 рр.

Науковий ступінь: У 2013 р. Л.В. Фігурська успішно захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології виробництва комбікормів для форелі».

З 2013 р. займає посаду асистента на кафедрі технології комбікормів біопалива.

На кафедрі відповідає за: підготовку та проведення Міжнародної Школи Кормів та конференції «Хлібопродукти», участь у конкурсі «Історія моєї спеціальності», проведення Дня кафедри, а також за Міжнародні зв’язки кафедри та участь у міжнародних грантах.

З 2014 р. обіймає посаду вченого секретаря Міжнародної Школи Кормів. З 2014 по 2016р. займала посаду інспектора відділу проектів і грантів Центру Міжнародного Співробітництва.

З 2015 р. займає посаду старшого викладача кафедри технології комбікормів біопалива, а з 2018 р. – посаду доцента тієї ж кафедри.

З 2016 р. займає посаду Начальника відділу міжнародних грантів ЦМС ОНТУ.

Вчене звання: В 2020 році присвоєно вчене звання доцента кафедри технології комбікормів і біопалива.

Також Фігурська Л.В., координатор проєкту ЄС Erasmus+ KA220-HED – Партнерство у сфері вищої освіти – Cooperation partnerships in higher education Project Academics4Ukraine, посилення стійкості вищої освіти в Україні та Європейському Союзі (період реалізації проєкту 01.10.23-30.09.2025). Сайт проєкту https://www.academies4ukraine.eu

Брала участь  експертом у міжнародному гранті   Black sea Basin у рамках якого досліджувались процедури маркування ЄС для вибраних традиційних продуктів харчування (promotion of Agro-Food products with Geographical Indication) тобто розробка харчових продуктів з позначкою Географічне позначення  (Географічне зазначення –– унікальний об’єкт інтелектуальної власності, який є важливим інструментом захисту продукції від недобросовісної конкуренції)

Коло наукових інтересів: виробництво комбікормів для аквакультури, використання побічних продуктів переробки аквакультури у комбікормовому виробництві.

Розробки: «Технологія виробництва комбікормів для акваріумних рибок»; «Технологія виробництва комбікормів для форелі».

Стажування:
1. ВАТ «Миронівський хлібопродукт»,  ВАТ «Миронівський ЗВКК» (6.02.2011 – 21.02.2011 р.). ВАТ «Катеринопільський елеватор» (6.12.2011-21.12.2011 р.).
2. 04-07. 2012р. стажування у Kansas State University (США).
3. Перша Сесія Міжнародної Школи Кормів, Тренінг програма «Мистецтво створення високоефективних рецептів комбікормів», Затока, червень 2014 р. Сертифікат за реєстраційним номером 35-01/14.
4. Навчальний курс: «Внутрішній аудит та оцінка відповідності згідно вимогам стандартівGMP+B1» Production, trade and services та ISO 19011:2011, 2015, м. Одеса.
5. 2014-2015 р. Школа педагогічної майстерності.
6. Центральний інститут рибного господарства, Кочі, Індія, «Протоколи виробництва високоцінних побічних продуктів з відходів переробки риби і креветок» з 27.10.17 по 24.12.17 р.
7.Інститут інтелектуальної власності Національного університету Одеська національна юридична академія Свідоцтво про підвищення кваліфікації 12 СПВ 002039 «Професійна програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Інтелектуальна власність».
8. Читання лекцій у рамках міжнародної академічної мобільності, Загребський університет, Хорватія, 15 -21 січня 2023 р.
9. Cтажування з метою підвищення кваліфікації у літній школі «Анаеробне зброджування та стійке землеробство. Трансгранична передача і розробка стратегій стійкого відновлення ресурсів на шляху до нульових відходів» у рамках міжнародної академічної мобільності, Університет Голуея, Голуей, Ірландія  з 9- 14 червня 2024 р.
10. Катанійський Університет (м. Катанія, Італія), читання лекцій та підвищення кваліфікації у рамках міжнародної академічної мобільності Erasmus з 1 до 30 жовтня 2022р (сертифікат, 8 кредитів) Тематики International properties in food technologies, Copyright for Education, Trademark in the industry (Інтелектуальна власність у харчових технологіях, Авторське право для освіти, Торгова марка в галузі).
11. Estonian University of Life Sciences, Естонія, читання лекцій у рамках міжнародної академічної мобільності, 16.05.2022-20.05.2022 (5 днів).
12. Підвищення кваліфікації у рамках міжнародної академічної мобільності. Erasmus+ ICM Meeting on Agriculture, Food Technology and Environmental Engineering: Eastern European, Balkan and Mediterranean Perspectives, IPBeja, 25– 29 October 2021 (5 днів).
13. Український національний офіс інтелектуальної власності. 13-14.10.2023. Фopyм IP&I management: Як кoмepцiaлiзyвaти cвiй iннoвaцiйний пpoдyкт та заробляти? (2 кредити).Комерціалізація є темою лекції дисципліни Інтелектуальна Власність.
14. Тренінг онлайн InfraBoosterFoundation, EIT FoodAssessment 12-13 липня 2023 (1 кредит) (тематика від патенту до продажі індустрії)
15. Підвищення кваліфікації у рамках міжнародної академічної мобільності Erasmus Університет Сасарі, 24 квітня- 28 квітня 2023.(тематика стажування Франчайзинг як спосіб комерціалізації “Franchising  as a way of commercialisation ”, підвищення кваліфікації по дисципліні Інтелектуальна власність)

Курси лекцій: «Інтелектуальна власність», «Технологічна експертиза, переробки, зберігання і транспортування у зерновій галузі з КР», «Методика викладання у вищій школі та педагогічна майстерність».

Нагороди: грамота проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків за ефективну роботу в організації міжнародних відносин (2014 р.), “Кращий молодий винахідник ОНАХТ” 1 та 2 місце (2011, 2013 р.), грамота директора інституту “За ефективну роботу з організації міжнародних зв’язків” (2014, 2015 р.).

e-mail: fihurska@gmail.com

https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=pBfW7pcAAAAJ

ORCID 0000-0002-5555-6888, Researcher ID: C-5633-2016