Валевська Людмила Олександрівна

Директор Консалтингового центру Науково-дослідного інституту 

Кандидат технічних наук, доцент

Закінчила Одеську національну академію харчових технологій з відзнакою та здобула кваліфікацію “магістр” за спеціальністю “Технологія зберігання і переробки зерна”, 2002-2007 рр.

Пройшла навчання в аспірантурі (ОНТУ) за спеціальністю 05.18.15 – Товарознавство, 2008-2011 рр.

В 2011 році успішно захистила кандидатську дисертацію в Харківському державному університеті харчування та торгівлі на тему «Товарознавча оцінка нових видів екструдованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності».

В 2018 році присвоєно вчене звання доцента кафедри технології зберігання зерна. В 2016-2018 рр. займала посаду старшого куратора факультету технології зерна і зернового бізнесу. З 2018 року по теперішній час займає посаду директора Консалтингового центру Науково-дослідного інституту ОНТУ.

Щорічно бере участь у науково-методичних та наукових конференціях ОНТУ, наукових конференціях з міжнародною участю в Україні і за кордоном. Має 278 публікації, з них 238 – наукових та 40 – навчально-методичного характеру, у тому числі 33 наукові праці опубліковані у вітчизняних і міжнародних рецензованих фахових виданнях, 6 статей, що входять до Міжнародної бази Scopus та Web of Science, 5 колективних монографій, навчальний посібник, 30 патентів на корисну модель та 121 тези доповідей Міжнародних, Всеукраїнських, наукових, науково-практичних та науково-методичних конференцій).

Була рецензентом дисертаційної роботи, поданої на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 – «Харчові технології» (2021 р.).

Коло наукових інтересів: Розробка нових видів зернових продуктів підвищеної харчової цінності та оцінка їх споживних властивостей в процесі зберігання; дослідження фізико-хімічних, технологічних та органолептичних властивостей різних видів зернових культур і вивчення змін їх якісних характеристик при зберіганні.

Розробки: Товарознавча оцінка нових видів екструдованих зернових продуктів підвищеної харчової цінності.

Відомості про стажування:
1.
Пройшла підвищення педагогічної майстерності викладача та отримала Диплом Вищої школи педагогічної майстерності ОНТУ (2014 та 2017 рр.);
2. Підвищення кваліфікації у Лодзинському технічному університеті (м. Лодзь, Польща, 2017 р.);
3. Підвищення кваліфікації у Науково-дослідному інституті за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів» (ОНТУ, 2018 р.);
4. Стажування на ТОВ «Укрелеваторпром» (20.01 -20.05.2020 р.);
5. «Цифрові інструменти Google для освіти» (базовий та середній рівень) ТОВ «Академія цифрового розвитку (2022 р.);
6. Підвищення кваліфікації в Одеському державному університеті внутрішніх справ за програмою:  «Парадигма вищої освіти в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття» (2022 р.).

Курси лекцій: «Методологія та організація наукових досліджень», «Технологічний інжиніринг підприємств по зберіганню і переробці зерна».

Нагороди: стипендіат Кабінету Міністрів України, 2011-2013 рр., отримала грамоту переможця конкурсу «Кращий молодий винахідник» (2008 р.), грамоту від проректора «За особистий внесок у справу виховання студентської молоді за обраною спеціальністю» (2018 р.), грамоту від ректора ОНТУ (2021 р.).
У 2014 та 2017 роках підвищувала кваліфікацію без відриву від виробництва в ОНТУ у ВШПМ, у 2013 та 2019 роках проходила стажування на ТОВ «Укрелеваторпром» (м.Одеса), у 2017 році підвищила кваліфікацію у Лодзинському технічному університеті (м.Лодзь, Польща), у 2018 році – підвищила кваліфікацію в Науково-дослідному інституті за програмою «Сенсорний аналіз харчових продуктів» (ОНТУ).

Хобі: подорожі, їзда на автомобілі, квіти.

е-mail: ludmila_valev@ukr.net
Scopus Author ID: 57194011883

ORCID: 0000-0003-0511-5643

Перелік публікацій: Google Scholar