Кандидат технічних наук, доцент
Закінчила Одеську національну академію харчових технологій отримала кваліфікацію «спеціаліст» за спеціальністю «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», 2001-2006 рр.
З 2007 р. працювала інженером кафедри Технології зберігання зерна Одеської національної академії харчових технологій.
У 2013 р. захистила кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.18.02 – технологія зернових, бобових, круп´яних продуктів і комбікормів, олійних і луб´яних культур на тему «Розробка ефективних режимів термічної обробки і зберігання дрібнонасіннєвих культур».
З 2016 р. працювала старшим викладачем кафедри Технології зберігання зерна. З 2021 р. – посаду доцента кафедри технології зерна і комбікормів.
Коло наукових інтересів: властивості і характеристики дрібнонасіннєвих культур; закономірності сушіння і охолодження дрібнонасіннєвих культур;- енергозберігаючі технології термічної обробки і зберігання дрібнонасіннєвих культур.
Розробки: «Розробка ефективних режимів термічної обробки і зберігання дрібнонасіннєвих культур»
Відомості про стажування:
1. Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ З 01.10.2017 по 30.06.2019
2. Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ для викладачів випускової кафедри, 2020 р.
3. ТОВ «Укрелеваторпром», м. Одеса, тема: «Ознайомлення та практичне засвоєння процесів післязбиральної обробки, зберігання зерна та контроль його якості» з 20.01.2020 по 20.05.2020 р.
4. International Asian congress Building the Future of State: tradition, Reality, Progress. 2020
5. Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин. 25,25-3.06.2022, ОНТУ.
Курси лекцій: «Основи автоматизованого проектування».
e-mail: sokolovskaya_alena@meta.ua
ORCID: 0000-0003-4326-1932