25.05-03.06.2022 Цикл відкритих лекцій на тему «Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин»,

левицькийШановні колеги!

Запрошуємо вас відвідати цикл відкритих лекцій на тему «Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин», що пройде у змішаному форматі: офлайн – в ауд. А-234 та онлайн – за допомогою програми Zoom.

Ідентифікатор конференції: 478 011 2379
Код доступу: A42xZ9

Лектор: Левицький Анатолій Павлович, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент НААН України, науковий керівник науково-дослідної лабораторії «Технології фітопрепаратів» НДІ ОНТУ та навчально-наукової лабораторії «Жирового харчування» на кафедрі технології зерна і комбікормів. Автор понад 850 друкованих наукових робіт, у тому числі 24 монографій і понад 140 винаходів; h-індекс: Scopus – 2, Google Scholar – 27. Під його керівництвом підготовлено 80 кандидатських і 22 докторських дисертації. Видатний фахівець у галузі харчування людей і годівлі тварин.

Дати та час проведення:  25.05., 27.05., 30.05., 01.06., 03.06.   о  14.30
25.05. Лекція No 1. Сумісне життя з мікроорганізмами. Ендогенна мікробіота. Нормобіоз. Дисбіоз. Гіпербіоз. Гнотобіонти. Функції мікробіоти: енергетична, трофічна, регуляторна, імунна. Умовно патогенні бактерії.
27.05. Лекція No 2. Їжа для наших мікробів. Пребіотики. Нутрібіотики. Мінеральне харчування ендогенних бактерій (макро- і мікроелементи). Вплив жирних кислот на ріст мікробів. Вітаміни і мікроби.
Комбікорми для наших бактерій.
30.05. Лекція No 3. Проблеми жирового харчування людей і годівлі тварин. Жирні кислоти. Характеристика ліпідів. Вплив жирнокислотного складу жирів на організм. Ліпіди і хвороби. Ідеальна формула жирового харчування людей і годівлі тварин. Олеїнова кислота для профілактики атеросклерозу і метаболічного синдрому.
01.06. Лекція No 4. Проблеми білкового харчування. Незамінні амінокислоти. Амінокислотний склад харчових білків. Роль ендогенних бактерій для забезпечення організму незамінними амінокислотами. Норми білку в
харчуванні. Дисбаланс амінокислотного харчування.
03.06. Лекція No 5. Актуальні проблеми вітамінного харчування. Функціональна класифікація вітамінів. Роль ендогенних мікробів для забезпечення вітамінами людей і тварин.